Oppskrifter

11. mars 2011

Knekkebrød

Knekkebrød er kjempegreit å ha i skapet og fint på nista.. Noen ganger får jeg utrolig lyst på tørre kjeks og da er knekkebrød gode å ha! Denne oppskriften har jeg brukt en del ganger og er veldig fornøyd med smaken! Problemet mitt er at jeg hver gang glemmer å fjerne bakepapiret med en gang jeg tar de ut av ovnen. Når jeg da skal ta det av sitter det helt fast! PIRK!!
SÅ... skal du prøve deg på disse er mitt tips å få fjernet det papiret fort som F! oppbevares i lufttett boks.. jeg har noen som har holdt seg fint i 5 måneder i boks, de er like gode ennå :)

KNEKKEBRØD


200 g solsikkekjerner
1dl linfrø(50g)
1dl sesamfrø(50g
2,25 dl kli (50g
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt (flytende natreen)
5dl vann


Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul eller brekk til når de er ferdige. Jeg syns hvertfall det er vanskelig å få rette kanter uansett.
Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis.
og snu dem med forsiden inn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar