Oppskrifter

2. apr. 2011

Skinke og blomkålform

Denne fant jeg også i LCHF-BLOGGEN !

Den har falt i smak hos hver eneste som har smakt!

Oppskriften er som følgende:
 
 


4 personer 

smør

1 stort blomkålhode


ca. 500 g skinke i terninger


1,5 dl creme fraîche


1,5 dl fløte


godt med hakket vårløk eller gressløk


salt & pepper


revet muskat


et par store never revet ost

__________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 grader og smør en ildfast form med smør.


Skjær blomkålen i tynne skiver og legg i den ildfaste formen. Stek blomkålen i ca. 15 minutter. Grunnen til at jeg steker blomkålen for seg selv først er for å bli kvitt litt av fuktigheten. Da blir ikke gratengen "vannete" selv om vi ikke bruker noen jevning.


Bland sammen fløte, creme fraîche, vårløk/gressløk, salt, pepper og muskat.


Ta formen ut av ovnen. Spre skinkebitene over blomkålen og hell fløteblandingen over. Strø ost på toppen og sett formen inn i ovnen igjen. La steke i ca. 30 minutter. Eller til osten begynner å bli gylden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar