Oppskrifter

11. mars 2011

Enkelt proteinbrød

I Lchf verden finnes et hav av brød etterlikninger (jeg skriver etterlikninger, fordi du vil aldri få brød som smaker som høykarbo brød). Jeg har prøvd noen stykker, men er generellt ikke noe brødmenneske. Brød er praktisk på reise, ellers lager jeg heller annen mat. Her kommer hvertfall oppskriften jeg startet med når jeg begynte på Lchf.

PROTEINBRØD

1 brød gir 2 g karbohydrater pr skive.
Dobler du oppskriften og lager 2 brød samtidig bruker du hele
Boksen med Creme-fraise.

1 Brød 2 Brød

4 egg piskes i mixeren ( 8 egg)
½ boks Creme-fraise (1 boks)
3 ss olje ( 6 ss ) (kan byttes ut med meierismør- IKKE margarin)

Tilsett de tørre ingrediensene

1,5 ss bakepulver ( 3 ss )
4 ss linfrø ( 8 ss )
60 gr Kruskakli ( 120 g)
50 g Sesamfrø ( 100 g)
45 g Solsikkefrø ( 90 g)

Kan ha en liten dæsj salt i for mer smak.
Jeg maler ikke frøene, men det kan man gjøre dersom man ikke er glad i frø i brød.

Deigen skal være "kladdete". Brødet stekes ved 180 Gr i ca 55 min
på nederste rille. Kle formene med bakepapir. 

Brødet må oppbevares i kjøleskap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar